Βάρυνε το φορο-πακέτο λίγο πριν την Ολομέλεια – Το κείμενο του νόμου όπως ψηφίστηκε.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Περισσότερα προϊόντα εντάσσονται σε συντελεστή ΦΠΑ 23%, ενώ αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου θα αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. «Σώθηκαν» τα ξενοδοχεία καθώς ο αυξημένος συντελεστής θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου.

Από τη 1η Οκτωβρίου θα ισχύσει τελικώς ο ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία, καθώς απέδωσε καρπούς η πίεση που άσκησε ο κλάδος για να μην ισχύσει άμεσα ο νέος συντελεστής.

Το υπουργείο Οικονομικών «διόρθωσε» τη σχετική διάταξη, απ’ την άλλη όμως αποφάσισε να επιβληθεί αναδρομικά από την 1-1-2015 η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Στο συντελεστή 23% (από 13%) μετατάχθηκε και μια σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών όπως:

-Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανά, κατοικίδια.

-Κουνέλια κατοικίδια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται κυρίως για την ανθρώπινη διατροφή. Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιΐα. Μέλισσες.

-Αρτεμισία, βασιλικός, χαμομήλι, μαντζουράνα η κοινή, μολόχα, δενδρομολόχα, μέντα (δυόσμος) όλων των ποικιλιών, ρίγανη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, τσάϊ του βουνού, δίκταμο, φλαμούρι, ευκάλυπτος, λεβάντα, αγριάδα η ιαματική και λουϊζα, νωπά ή ξερά, έστω και κομμένα, σπασμένα ή σε σκόνη

-Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικώς καθαρή σε στερεή κατάσταση

-Ξύδια και υποκατάστατα αυτών βρώσιμα που λαμβάνονται από οξικό οξύ

-Υπολείμματα και απορρίμματα των βιομηχανιών ειδών διατροφής.

-Τροφές παρασκευασμένες για ζώα. Εξαιρούνται τα παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων

-Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα που παρουσιάζονται σε μορφές ή συσκευασίες για τη λιανική πώληση ή ως παρασκευάσματα, που παραδίδονται χονδρικά. Εξαιρούνται τα εντομοαπωθητικά, τα απολυμαντικά για οικιακές χρήσεις, τα εντομοκτόνα και κατσαριδοκτόνα που παρουσιάζονται σε φιάλες με προωθητικό αέριο ή σε σκόνη για οικιακές χρήσεις

-Προφυλακτικά από καουτσούκ

-Καυσόξυλα σε κυλίνδρους, κούτσουρα, μικρά κλαδιά, δεμάτια ή με παρόμοιες μορφές

-Πετσέτες (σερβιέτες) και ταμπόν υγείας και παρόμοια με αυτά είδη υγιεινής προστασίας της γυναίκας, από χαρτί ή από βάτες

-Αυτοκίνητα οχήματα καινούργια, που προορίζονται για τη μεταφορά δέκα προσώπων ή περισσοτέρων συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού ειδικά κατασκευασμένα ή διασκευασμένα για τη μεταφορά αναπήρων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οποίων οι ειδικές θέσεις καλύπτουν τουλάχιστον το 60% του συνόλου των θέσεων, εφόσον αγοράζονται, εισάγονται ή αποκτώνται από άλλο κράτος-μέλος της Κοινότητας από Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., που ασχολούνται με την εκπαίδευση, προστασία και περίθαλψη των ατόμων αυτών.

-Η παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή.

-Η παροχή υπηρεσιών από γραφεία κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και η παράδοση των συναφών ειδών.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Ακολουθεί το νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)» όπως ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων.

Ψηφισθέν Νομοσχέδιο (.pdf)

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image
No Image