Με τις παλιές αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Με τις παλιές αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ

Παραμένει ως έχει ο ΕΝΦΙΑ και το 2015 παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες με τις οποίες θα υπολογίζεται ο φόρος.

Και αυτό γιατί η μείωση του βάρους κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, λόγω μείωσης των αντικειμενικών, θα επιβάρυνε το δημοσιονομικό κενό, κάτι που θα έχει επίπτωση στη διαπραγμάτευση. Έτσι η πρόβλεψη για εισπράξεις 2,650 δισ. ευρώ θα μείνουν ως έχουν στον προϋπολογισμό και όπως όλα δείχνουν, ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί στις αντικειμενικές τιμές όπως ίσχυαν την 1.1.2015, ακόμη και αν τελικώς μειωθούν τον Ιούνιο.

Πάντως η διατήρηση του εισπρακτικού στόχου φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τις Τιμές Ζώνης αφού ο τρόπος υπολογισμού του φετινού ΕΝΦΙΑ θα είναι ο ίδιος με τον περσινό και οι νέες Τιμές Ζώνης θα ισχύουν μόνο για τις πάσης φύσεως μεταβιβάσεις (αγορές, γονικές παροχές, κληρονομιές).

Σημειώνεται πάντως ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας εχει διαμηνύσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι πρέπει να προσαρμοστούν οι τιμές ζώνης στα σημερινά επίπεδα, κάτι που αν δεν γινει ανοίγει “πόρτα” για σχεδόν βέβαιη δικαίωση όσων προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά του ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image