Τσίπρας: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης μετά την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πετύχει σύντομα συμφωνία με την Ευρωζώνη για το χρέος

H αναμενόμενη δήλωση αποκλιμάκωσης από τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγινε προ ολίγου μέσα από το Βloomberg. Σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης της έντασης που προκλήθηκε μετά την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πετύχει σύντομα συμφωνία με την Ευρωζώνη για το χρέος, καθησύχασε ότι η χώρα δεν επιδιώκει σύγκρουση με τους εταίρους και ότι θα αποπληρώσει τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

«Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Bloomberg.

«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε:

«Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».

Αντίστοιχη πρωτοβουλία προκειμένου να πέσουν οι τόνοι αναμένεται, και από το Eurogroup.

http://www.sofokleousin.gr

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image