Φορολογικές δηλώσεις 2016: Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε1.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε1

Εξισώνονται απόλυτα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια ως προς φορολογικές απαλλαγές και κοινωνικά επιδόματα. Ανενεργός ο κωδικός για τις αποδείξεις. Νέος κωδικός για τα ανείσπραχτα ενοίκια. Το νέο έντυπο Ε1 για τις δηλώσεις.

Πλήρη εξίσωση των ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών με τους έγγαμους συζύγους ως προς τα πάσης φύσεως δικαιώματα φορολογικών απαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία περνούν από το κόσκινο της εφορίας αποτυπώνει το νέο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2016.

Στο νέο έντυπο Ε1, το οποίο κατά τα λοιπά έχει οριακές αλλαγές σε σχέση με το περυσινό, στη δεξιά στήλη κάθε σελίδας του Ε1, μετά τη σύζυγο έχει προστεθεί και νέα στήλη στην οποία πλέον θα αποτυπώνονται τα εισοδήματα ομόφυλων ή ετερόφυλων ζευγαριών τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Το έντυπο της φορολογικής δήλωσης προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης και την τυπική ενεργοποίησή του (χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης υπέγραψε τα πρώτα Σύμφωνα Συμβίωσης) επιλύοντας έτσι και τη φορολογική εκκρεμότητα του θέματος.

Κατά τα λοιπά , στο νέο έντυπο συνεχίζει να υπάρχει ο κωδικός 049 για τη δήλωση αποδείξεων αν και από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν πως θα είναι ανενεργός.

Δεν θα δηλωθούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2015, προκειμένου να υπάρξει η κατοχύρωση του αφορολογήτου των 9.500 ευρώ από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τέλος στο νέο έντυπο έχει προστεθεί κωδικός για τα ανείσπρακτα ενοίκια τα οποία πλέον δεν εκχωρούνται στο Δημόσιο, αλλά εφόσον έχει προηγηθεί αγωγή σε βάρος του ενοικιαστή ή έξωση δεν θα φορολογούνται.

Αναλυτικά το ‘Εντυπο Ε1

Πηγή: http://www.euro2day.gr /

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image
No Image