Και χωρίς ειδοποιητήριο η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

Από σήμερα, 28/11/2012, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο θα μπορούν. Το μόνο  που απαιτείται  να προσκομίσουν  είναι ο  Αριθμός Φορολογικού Μητρώου τους και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους.

Με την εξόφληση του τέλους οι τράπεζες θα δίνουν στον φορολογούμενο αποδεικτικό πληρωμής.

Στην εφορία θα πρέπει να απευθύνονται μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί περίπου 1,5 εκατ. ειδοποιητήρια για πληρωμή των τελών. Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ από φέτος έχει καταργηθεί και το σχετικό σήμα που έπρεπε να επικολληθεί στο παρπρίζ των οχημάτων.

Όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο τέλος, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το taxisnet.

Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις εξής τράπεζες: Γενική, Εθνική, Πειραιώς, Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο, Alpha, Κύπρου, Eurobank, FBB, Marfin Egnatia, Millennium, PROBANK, Νέα Proton, όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες καθώς και στα ΕΛΤΑ.

Πηγή:www.capital.gr

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image