Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η βεβαίωση επαγγελματία αγρότη

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας γίνεται πλέον η έκδοση της βεβαίωσης του επαγγελματία αγρότη που φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

18889786654_621b26e9b9_o

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια, σύμφωνα με την οποία η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από 01-01-2020 έως 31-12-2020, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018.

Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ και οι ΑΦΜ τους έχουν αποσταλεί στην Α.Α.Δ.Ε για τον χαρακτηρισμό των δικαιούχων ως «επαγγελματίες αγρότες» προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2019

Αναλυτικά η απόφαση (διαθέσιμη εδώ) προβλέπει τα εξής:

α)Την έκδοση βεβαίωσης του επαγγελματία αγρότη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://contextapps.minagric.gr/maae/logininternal.zul που φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

β) Η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από 01-01-2020 έως 31-12-2020, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018. Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ και οι ΑΦΜ τους έχουν αποσταλεί στην Α.Α.Δ.Ε για τον χαρακτηρισμό των δικαιούχων ως «επαγγελματίες αγρότες» προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2019.

γ) Επικουρικά ισχύουν και οι βεβαιώσεις των επαγγελματιών αγροτών που εκδίδονται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του ΥΠΑΑΤ.

δ) Το υπόδειγμα της βεβαίωσης επισυνάπτεται στο παράρτημα της παρούσας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

Η παρούσα δεν δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

 

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: 

Έκδοση της βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη με ένα «κλικ» 

 Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών, προχωρά στην απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη.

  Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι αγρότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου τους με ένα «κλικ» μέσω της ηλεκτρονικής   πλατφόρμας  https://contextapps.minagric.gr/maae/logininternal.zul. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση που εκδίδεται ψηφιακά δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

 Η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από τις 01-01-2020 έως  τις 31-12-2020 με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018 και αφορά τους αγρότες για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται ηλεκτρονικά προς τους αγρότες στην κατεύθυνση της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή που επιχειρεί η Κυβέρνηση.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image