Μέσω Taxisnet η δήλωση για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ στο 2011

Την ηλεκτρονική οδό για να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους θα ακολουθήσουν υποχρεωτικά φέτος οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ. Από την ηλεκτρονική υποβολή θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι.

Με την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, υπολογίζεται ότι φέτος θα υποβληθούν μέσω του Taxisnet περισσότερες από 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Συνολικά, η απόφαση επέκτασης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ αφορά περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, εκ των οποίων, όμως, 250.000 έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ.

Η Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων για να διευκολύνει τους φορολογούμενους αναμένεται να ταχυδρομήσει περισσότερες από 750.000 συστημένες επιστολές με κλειδάριθμους πρόσβασης στο taxisnet. Οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων είναι οι εξής:

Εως και τις 30 Απριλίου για Ο.Ε, Ε.Ε, κοινοπραξίες, κοινωνίες και κάθε νομικού προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων του ΚΒΣ που τηρούν.

Εως και τις 10 Μαΐου για Α.Ε. και ΕΠΕ. Ειδικά για τις Α.Ε. η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Εως και τις 15 Ιουνίου για όλα τα φυσικά πρόσωπα, όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι, φορολογούμενοι με ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογούμενοι με εισοδήματα από ακίνητα ή αγρότες.

Εως και τις 31 Ιουλίου 2012 θα πρέπει να υποβληθεί με ηλεκτρονικό τρόπο η δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012 φυσικών και νομικών προσώπων.

22/03/2012
Πηγή: www.imerisia.gr

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image
No Image