Νέα τεχνική ελέγχου για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας (11.4.11)

Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα τεχνική ελέγχου για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας

Monday April 11, 2011 05:30 PM

 

Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα τεχνική ελέγχου για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας

Με  την εγκύκλιο  ΠΟΛ.1071/31.3.2011 του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκαν οδηγίες στις ΔΟΥ για την εφαρμογή των διατάξεων για τον Στατιστικό Υπολογισμό του ΦΠA που προβλέπονται με το άρθρο 8 του ν 3943/2011.

Η τυποποιημένη  σύγχρονη ελεγκτική διαδικασία με την συνεργασία της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και της 5ης ομάδας για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής άρχισε ήδη να εφαρμόζεται.

Η ΓΓΠΣ έστειλε σήμερα  18.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογούμενους με βιβλία Γ΄ κατηγορίας βιβλίων που δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

Για τους Φορολογούμενους που δεν θα προσέλθουν με την διαδικασία της εθελοντικής συμμόρφωση στις ΔΟΥ θα ακολουθήσει στατιστικός υπολογισμός των υποχρεώσεων του ΦΠΑ με όλες τις συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία.

Η τυποποιημένη αυτή διαδικασία θα γίνεται κάθε μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών. Στις 10 Μαΐου θα γίνει και για τους φορολογούμενους με βιβλία Β΄ κατηγορίας, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ μέσα στον Απρίλιο του 2011.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image