Οι νέες προϋποθέσεις για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για το 2012

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. Δ5−ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 υπουργικής απόφασης με θέμα «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου» (Κ.Ο.Τ.)

Αριθ. Δ5−ΗΛ/Β/Φ29/οικ. 29891/29.12.2011

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη αναπροσαρμογής των κριτηρίων της υπ’ αριθ. Δ5-16027/6.8.10, υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνέχεια αιτημάτων που υποβλήθηκαν τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στις κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, σε σχέση με την μείωση των αφορολόγητων ορίων.
αποφασιζουμε:
Α)
Τροποποιούμε το άρθρο 2 της υπ’ αριθ.  Δ5−ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.2010  υπουργικής απόφασης με θέμα «Εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ως εξής:

Άρθρο 2
Δικαιούχοι
1. Η ένταξη στο Κ.Ο.Τ. γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος (από 1/1 έως και 31/12) δηλαδή για όλους τους τετραμηνιαίους λογαριασμούς που εκδίδονται το έτος αυτό και για το σύνολο της κατανάλωσης των λογαριασμών αυτών.

Οι δικαιούχοι που εντάσσονται στο Κ.Ο.Τ. πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις για κάθε μια κατηγορία:

α) Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα
, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1000kWh.
Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι τιμές του Κ.Ο.Τ. Ι του Πίνακα του Παραρτήματος.

β) Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Είναι γονείς με τρία παιδιά, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 22.500 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1200kWh.
Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι τιμές του Κ.Ο.Τ. Ι του Πίνακα του Παραρτήματος.

γ) Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Είναι άνεργοι την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου του έτους ένταξης έτους για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δώδεκα (12) μηνών και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. Στο παραπάνω φορολογούμενο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω δήλωσή του και αφορά την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1000kWh.
Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι τιμές του Κ.Ο.Τ. ΙΙ του Πίνακα του Παραρτήματος.

δ) Δ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Είναι άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το όριο της Κατηγορίας Β, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1200kWh.
Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι τιμές του Κ.Ο.Τ. ΙΙ του Πίνακα του Παραρτήματος.

2. Η παροχή του Κ.Ο.Τ. για τους ενταγμένους για ένα (1) έτος γίνεται εάν για κάθε τετραμηνιαίο λογαριασμό του έτους αυτού πληρούνται τα αντίστοιχα όρια κατανάλωσης. Εάν για κάποιο τετραμηνιαίο λογαριασμό υπάρξει υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 1, το Κ.Ο.Τ. δεν εφαρμόζεται για το τετράμηνο αυτό.

Β) Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθ.Δ5-16027/6.8.10 Υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Γ) Έναρξη Ισχύος

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

 

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image