Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα στο Viber μην το ανοίξετε

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι χρήστες της γνωστής εφαρμογής Viber, καθώς τις τελευταίες μέρες αποστέλλονται μαζικά μηνύματα με σκοπό να τους εξαπατήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδέκτες  των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής, που ενημερώνονται πως έχουν κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, το μήνυμα ζητά από τους χρήστες είτε να πατήσουν έναν σύνδεσμο ή να στείλουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου τους, ώστε να του αποσταλεί το κινητό.

Σε περίπτωση που οι χρήστες πειστούν από το απατηλό μήνυμα και πατήσουν τον σύνδεσμο, τότε εν αγνοία τους ενεργοποιούν την συμμετοχή τους σε μια συνδρομητική υπηρεσία πολύ υψηλής χρέωσης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, αφού πρόκειται για απάτη.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image