Ο Γρίφος (και η λύση του με ΔΤ) Μάρδα για τις καταθέσεις και το κούρεμα.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γρίφος Μάρδα για τις καταθέσεις και το κούρεμα

Υπάρχουν πολλές λύσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα έσοδα, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1.

Οπως αναμεταδίδει το Newsit, ο κ. Μάρδας στο ερώτημα αν θα ζητηθεί από καταθέτες και ομολογιούχους να δώσουν κάτι είπε: «Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕπου προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε κάνει, δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα». Όσες φορές ρωτήθηκε ο κ. Μάρδας να απαντήσει ευθέως το απέφυγε αφήνοντάς το ανοικτό.

Για τις τράπεζες και το πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν είπε:

«Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».

Στο ερώτημα πώς πάνε τα έσοδα του Δημοσίου είπε:

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά».

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

Και η λύση στον γρίφο

Σχετικά με την ερμηνεία δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών περί κουρέματος καταθέσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4

Fax: 210-3332559

e-mail: press@minfin.gr

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με την ερμηνεία δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί, διευκρινίζεται το εξής « Σε κανένα αρμόδιο κυβερνητικό όργανο δεν έχει ουδέποτε συζητηθεί καν το ενδεχόμενο «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων. Άρα οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού για το θέμα είναι αυθαίρετη.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image