Παγκαβαλιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων Τετάρτη 31 Μαΐου, ώρα 17.00 στην Εγνατία Οδό (ύψος Περιγιαλίου)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

γραφειο δημαρχου

Γραφείο Τύπου

Καβάλα, 29 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκαβαλιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  ενάντια στην εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων

 Τετάρτη 31 Μαΐου, ώρα 17.00 στην Εγνατία Οδό (ύψος Περιγιαλίου)

 

Με κεντρικά συνθήματα:

 

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ,

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ,

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,

 

ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 το απόγευμα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Περιγιαλίου) για την άδικη και παράλογη απόφαση εγκατάστασης νέου σταθμού διοδίων, το δεύτερο κατά σειρά εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

Ο Δήμος Καβάλας καλεί στην αγωνιστική συγκέντρωση όλους τους δημότες, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους συλλόγους, φορείς, σωματεία και οργανωμένες ομάδες  πολιτών, τον εμπορικό και επιχειρηματικό  κόσμο της Καβάλας να συμμετάσχουν στην εκδήλωσηπου διοργανώνεται κλείνοντας συμβολικά για δεκαπέντε λεπτά την Εγνατία Οδό και υψώνονταςφωνή διαμαρτυρίας για την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης της Καβάλας και των πολιτών της.

 

Ο νέος σταθμός διοδίων της Καβάλας θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Ο Δήμος Καβάλας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία μέσα σε κλίμα ομοφωνίας και συνεργασίαςδιατρανώνουν τη φωνή τουςενάντια σε κάθε νέα προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, για περεταίρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα διαθέσουν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση στο χώρο της συγκέντρωσης.

Ώρα αναχώρησης στις 16.00 από το Δημοτικό Κήπο.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος με την παρουσία όλων των τοπικών φορέων (Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Εμπορικού Συλλόγου κ.α.) ενέκρινε και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

 

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα ο Δήμος Καβάλας, αντιμετωπίζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον, από την κεντρική εξουσία ως ένας Δήμος Γ’ κατηγορίας.

Όχι μόνο δεν τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας, αλλά αντίθετα διαρκώς με αποφάσεις και παραλείψείς της υποβαθμίζεται διαρκώς.

Ήδη έχει υποστεί από τέτοιες αποφάσεις καίριο πλήγμα κατά το παρελθόν σε ότι αφορά την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία του.

Οι δημότες μας έχουν υποστεί εξαιτίας αυτών των αποφάσεων αρκετές ζημιές και έχουν υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες.

 

Τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα. Ένα χτύπημα που θα επιφέρει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και θα μετατρέψει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ πόλης σε ένα απέραντο φρενοκομείο με την διέλευση χιλιάδων οχημάτων – φορτηγών σε καθημερινή βάση.

 

Κυκλοφοριακό χάος, περιβαλλοντικές καταστροφές, νέφος, ηχορύπανση, αύξηση ατυχημάτων, κατακόρυφη μείωση του τουριστικού ρεύματος, είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες που σηματοδοτεί η τοποθέτηση σταθμού διοδίων στο 476ο χλμ., Ηγουμενίτσας – Έβρου και ειδικότερα στο ύψος του Περιγιαλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και σύσσωμοι οι εμπλεκόμενοι και συναρμόδιοι φορείς ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν θα επιτρέψουν ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ παρέμβαση και τοποθέτηση διοδίων στο 476ο χλμ., καθώς και σε κάθε άλλο σημείο της Εγνατίας οδού στα όρια του νομού Καβάλας, το οποίο θα προκαλέσει τα ανωτέρω προβλήματα.

Για όλους τους κατοίκους τυχόν τέτοιες σκέψεις, πόσο μάλλον η υλοποίησή τους, αποτελούν ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

 

Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια όργανα της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς να ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο ως άνω σημείο, καθώς και σε κάθε άλλο νέο σημείο της Εγνατίας οδού.

 

Τέλος, αποφασίζουμε ως πρώτη ήπια αντίδραση τη συμβολική κατάληψη της Εγνατίας οδού την Τετάρτη 31/05/2017 και ώρα 17.00 και στα δύο ρεύματα.

Σε περίπτωση που το Παγκαβαλιώτικο αίτημα δεν ικανοποιηθεί οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντατικά, ενώ θα υπάρξει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges