!!! ΣτΕ: Η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών πρέπει να ισχύσει από 21η Μαΐου 2015

ΣτΕ 4446/2015 (Ολομέλεια) – Αντικειμενικές αξίες ακινήτων
Ακυρώνεται η παράλειψη της Διοίκησης να προβεί στην έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της Χώρας και ορίζεται χρόνος έναρξης της ουσιαστικής ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η Διοίκηση η 21η Μαΐου 2015.

Εκκρεμεί κείμενο

—-

Αναδρομική προσαρμογή για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τον περασμένο Μάιο αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων θυρών.
Αμέσως μετά το τέλος της διάσκεψης η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την υπ΄ αριθμ. 4446/2015 απόφασή της, το πλήρες κείμενο της οποίας θα γνωστοποιηθεί αργά αύριο το μεσημέρι.
Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ακύρωσαν την παράλειψη της Κυβέρνησης να προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ παράλληλα όρισαν χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η Κυβέρνηση την 21η Μαΐου 2015.
Δηλαδή, οι δικαστές έκριναν ότι αναδρομικά από 21 Μαΐου 2015 πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχαν προσφύγει 13 φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Με πληροφορίες από καθημερινή

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image