Τρ.Αλεξιάδης προς Λαϊκή Ενότητα- Δεν μίλησα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΕ Δ.Τ. ΤΗΣ Λ.Ε.

Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων, δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά, για ένα νέο φορέα σαν την «Λαϊκή Ενότητα » .Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης σχετικά με το Δ.Τ. της 24.8.15 επισημαίνω:

1. Δεν μίλησα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στα πλαίσια της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δις. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΜΜΑΤΑ Η Λ.Ε. και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της.

2. Προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η εξαγγελία τους για αφορολόγητο 12.000 σε 4μελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)!

3. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλουν, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017 όπως προβλέπει ο Ν.4336/2015 (σελ. 1017, 2.2ν) που ήδη ισχύει!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αναγκαιότητα διατύπωσης των πολιτικών απόψεων της Λ.Ε.. Ας μην μετατραπεί όμως αυτή η προσπάθεια, σε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο και περιεχόμενο που θυμίζει παλαιοκομματικές μεθόδους συντηρητικών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων.

Ας σεβαστούμε όλοι τους κοινούς αγώνες και την κοινή πορεία μέχρι πρόσφατα.

————–

Το ανωτέρω Δ.Τ. απαντά στο κάτωθι δημοσίευμα:

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21814:enfia-laikh-enothta&catid=81:kivernisi&Itemid=198
”ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ- ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ

(Δευ. 24/8/15 – 11:30)
ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το κρέας- ψάρι βάλθηκε να βαφτίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, προσπαθώντας να εξωραΐσει τη διαιώνιση του ΕΝΦΙΑ ως δήθεν «μείωσή» του. Με ανακοίνωσή της, η ”Λαϊκή Ενότητα” τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης αυτού του απεχθούς μνημονιακού μέτρου λεηλασίας της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας και προτείνει την επιβολή φόρου μόνο στην ιδιαίτερα μεγάλη ακίνητη περιουσία. Επιπλέον, η ”Λαϊκή Ενότητα” ζητά την καθιέρωση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και μείωση του ΦΠΑ για είδη πρώτης ανάγκης.
Η πλήρης ανακοίνωση της ”Λαϊκής Ενότητας” έχει ως εξής:

«ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες καταφεύγει ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, για να δικαιολογήσει τη διαιώνιση της λαφυραγώγησης της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ. Αφού η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγε περίπατο, ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωση του. Ο κ. Αλεξιάδης ψεύδεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα «γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός», αφού από τη φύση του είναι δημευτικός για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η «Λαϊκή Ενότητα» είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην πολιτική λεηλασίας της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και του λαϊκού εισοδήματος. Θεωρεί αναγκαία και εφικτή μια άλλη πολιτική στην ακίνητη περιουσία και γενικά τη φορολογία με βασικούς άξονες:
Α) Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image