Χρυσή στο άλμα επί κοντώ η Στεφανίδη!

Εκπληκτική, μοναδική, ανεπανάληπτη! Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4.85 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο  και χάρισε άλλη μία τεράστια επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό.

Η εκπληκτική 26χρονη πρωταθλήτρια μας, ήταν κυρίαρχη από την αρχή στον τελικό και μόνο μία στιγμή βρέθηκε πίσω, αλλά ξεπερνώντας το 4.85, πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Μόρις με το ίδιο ύψος και τρίτη τη Νεοζηλανδή Μακάρτνεϊ με 4.80.

Η Στεφανίδη έγραψε πραγματικά ιστορία καθώς χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στον στίβο στους Αγώνες του Ρίο, το πρώτο χρυσό στον στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004 και το πρώτο μετάλλιο στο επι κοντώ μετά το χάλκινο του Γιώργου Ρουμπάτη το 1956 στη Μελβούρνη με άλμα στα 4,50 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. “Πέταξε” στα 4 μέτρα και 85 εκατοστά στο άλμα επί κοντώ χαρίζοντάς μας το χρυσό μετάλλιο σε ένα άθλημα που μέχρι σήμερα καμία Ελληνίδα δεν μας είχε δώσει μια τόσο σημαντική διάκριση.

Δίνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα, άφησε δεύτερη την Αμερικανίδα Μόρις και πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία της. Όμως η 26 χρόνων ολυμπιακή πρωταθλήτρια δεν είναι ένα τυχαίο κορίτσι και ούτε κατέκτησε τυχαία αυτό το μετάλλιο.

H Κατερίνα Στεφανίδη γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1990 στην Αθήνα. Όπως γράφει και η ίδια στο Facebook η ιστορία της ξεκίνησε στην Αθήνα όπου κέρδισε την αυτοπεποίθησή της.

Το «μικρόβιο» του αθλητισμού το κόλλησε πολύ νωρίς αφού ανήκει σε αθλητική οικογένεια και μάλιστα ο πατέρα της ήταν αυτός που την… έσπρωξε. Στα 10 της χρόνια, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ όπου και επετράπη το άλμα επί κοντώ στις γυναίκες για πρώτη φορά, άρχισε να προπονείται στο συγκεκριμένο αγώνισμα και μάλιστα όπως έχει δηλώσει το άλμα επί κοντώ τη βοήθησε να ξεπεράσει την υψοφοβία της!

Σήμερα ζει και προπονείται στην Αμερική καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image