«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»: Στροφή της γεωργίας στην ποιότητα με τη συμβολή 20 Aναπτυξιακών Eταιρειών

Μία σημαντική προσπάθεια που αναμένεται να δώσει ουσιαστικά αποτελέσματα ως προς την στροφή που επιχειρεί η χώρα μας προς την ποιοτική & ανταγωνιστική γεωργία υλοποιείται στο πλαίσιο του διατοπικού προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που επεξεργάστηκαν 20 αναπτυξιακές εταιρείες, με συντονιστή την “Αναπτυξιακή Πάρνωνα” στο πλαίσιο του προγράμματος Leader.

Στόχος του διατοπικού σχεδίου είναι η καλύτερη προώθηση στην αγορά των Προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντων με Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διασύνδεσή της με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό. Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Leader και έχει προϋπολογισμό 351.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχέδιο που καταρτίστηκε, οι Αναπτυξιακές Εταιρείες οφείλουν να φτιάξουν ένα Δίκτυο, σε συνεργασία και με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αξιοποιήσουν ένα σχέδιο, με το οποίο θα εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αναγνωρισμένα ποιοτικά προϊόντα, με απώτερο στόχο αυτά να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό και να περάσουν στη μαζική εστίαση, ώστε να αυξήσουν τόσο την εγχώρια ζήτηση, όσο και να βοηθήσουν στην αύξηση των εξαγωγών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαίου στην αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στην Αθήνα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τσαυτάρης αναφέρθηκε, παράλληλα, στις δράσεις που έχει αναπτύξει το υπουργείο για τη διασύνδεση της γεωργίας με τον τουρισμό, όπως η «παλέτα των ελληνικών τυριών», όπου κάθε περιφέρεια θα δημιουργήσει τη δική της παλέτα με τα τοπικά της προϊόντα, αλλά και στο «Ελληνικό Πρωινό»,που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία όλης της Ελλάδας, προκειμένου οι τουρίστες να γνωρίσουν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα μας, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αποτελέσουν το «διαβατήριο» για τις αγορές του εξωτερικού.

Εταίροι του Σχεδίου είναι οιΑναπτυξιακή Αχαΐας, Αναπτυξιακή Βορ. Πελοποννήσου, Αναπτυξιακή Γρεβενών, Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), Αναπτυξιακή Ημαθίας, Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Καβάλας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καστοριάς, Αναπτυξιακή Λάρισας, Αναπτυξιακή Λήμνου, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Πέλλας, Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, Αναπτυξιακή Πιερική, Αναπτυξιακή Σερρών, Αναπτυξιακή Φθιωτική, Αναπτυξιακή Φωκική, Αναπτυξιακή Χαλκιδικής.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image