Δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για οικογενειακό επίδομα – Μάθετε ποιοι το δικαιούνται

Μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχει υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να λάβει το επίδομα. Αυτό προέκυψε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας καλεί τους δικαιούχους να σπεύσουν να καταθέσουν την αίτηση.

Από την πορεία εκκαθάρισης των αιτημάτων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, προκύπτει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά σε 300.000. Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, ύψους 480 ευρώ ετησίως ανά τέκνο, καταβάλλεται για πρώτη φορά και καλύπτει οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά. Το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά για οικογένεια με 4 παιδιά φθάνει τα 3.920 ευρώ το χρόνο.

Η παροχή αυτή απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών ή κάτω των 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή κάτω των 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας και φυσικά πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια. Από το υπουργείο Εργασίας υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος, αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. «Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός δημοσιονομικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013, αφορά τα οικογενειακά επιδόματα. Το κονδύλι αυτό από 566 εκατομμύρια ευρώ το 2012, ανέβηκε στα 755 εκατομ. Ευρώ το 2013. Σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα. Καλούμε τους πολίτες που δικαιούνται την παροχή αυτή, να υποβάλλουν άμεσα το σχετικό έντυπο, ακόμη και εάν έχουν ήδη υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση», προσέθεσε. 30/7/2013

Πηγή: www.in.gr

Για να μάθετε εάν είσαστε δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων, μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Α21 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ για 1,2,3 και πάνω τέκνα – πληροφορίες

ΕΝΤΥΠΟ Α21-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ,ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ κ.α. – ΟΔΗΓΙΕΣ

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image
No Image