Εντός διμήνου οι προτάσεις για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει αναλάβει τη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Η επιτροπή που απαρτίζεται από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, οικονομολόγους, επαγγελματίες του κλάδου των φορολογικών και φοροτεχνικών θεμάτων, καθώς και εκπρόσωπους ενώσεων ελευθέρων επαγγελματιών και φορέων της αγοράς (ΠΟΦΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ) θα αξιολογήσει τις διατάξεις του ΚΒΣ και θα εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την ένταξη εκείνων των διατάξεων που αξιολογούνται ως σκόπιμες και λειτουργικές είτε αυτούσιων είτε τροποποιημένων στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ή σε άλλο φορολογικό νόμο.

Η κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων του ΚΒΣ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 και θα κινείται στη λογική του περιορισμού της ταλαιπωρίας και των επισκέψεων των επιτηδευματιών στις εφορίες, αμβλύνοντας παράλληλα τα σημεία τριβής μεταξύ πολιτών και φορολογικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η πλήρη κατάργηση της θεώρησης – διάτρησης των φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), η καθολική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων.

Η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της και θα υποβάλλει την εισήγησή της στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

26/4/2011
Πηγή: www.in.gr

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image
No Image