Μπιλιετάκια με εισφορές 20ετίας σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ειδοποιητήρια με λογαριασμούς που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ από εισφορές 20ετίας απέστειλε ο ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν από το 1998), αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988, που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης, μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν κάποια στιγμή να πληρώνουν εισφορές και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τη μέρα που γράφτηκαν στον οργανισμό.

Στους 60.000 αποστέλλονται ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής τους, όχι όμως από το 1988, αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν φτάνει και τις 10.000 ευρώ και μάλιστα ο ΟΓΑ τα ζητάει μαζεμένα με διορία πληρωμής ως το τέλος Νοεμβρίου ή με αίτηση για ρύθμιση της οφειλής μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Ενα από τα ειδοποιητήρια αυτά φέρνει στο φως ο «Αγροτικός Τύπος». Με αυτό ζητείται να τακτοποιηθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, χρέος 10.000 ευρώ που αφορά στα έτη από το 2000 μέχρι το 2016! Ο ασφαλισμένος που έλαβε την επιστολή ήταν στον ΟΓΑ, αλλά στη συνέχεια μετακινήθηκε σε άλλο ταμείο (ΤΕΒΕ). Ωστόσο, λόγω της έλλειψης επικοινωνίας των δυο φορέων αλλά και εξαιτίας της μη διακοπής του από τον ΟΓΑ, θεωρούνταν για 16 χρόνια ως ενεργός ασφαλισμένος και ο ΟΓΑ του έστελνε κανονικά τις εισφορές, χωρίς φυσικά ποτέ να πληρωθούν!

Τώρα που ο οργανισμός βλέπει τα έσοδα να μην είναι τα αναμενόμενα έψαξε και βρήκε στο μητρώο του δεκάδες χιλιάδες «ξεχασμένους» αγρότες τους οποίους καλεί να του πληρώσουν τις εισφορές μιας 20ετίας!

Αν δεν το πράξουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή αν δεν αποδείξουν ότι από ο 1998 και μετά δεν ήταν στον ΟΓΑ αλλά σε άλλο φορέα, τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς η οφειλή που υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ θα μεταφερθεί αυτόματα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και θα μπουν αυτόματα στη μαύρη λίστα των οφειλετών που αν δεν τακτοποιήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image