Νέες φοροελαφρύνσεις εξήγγειλε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντ.Σαμαράς στην ομιλία του παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Νέες φορο-ελαφρύνσεις εξήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς στην ομιλία του παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

  • Εκπτώσεις φόρου και αφορολόγητο για ελ. επαγγελματίες
  • Επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο 20.000 από 10.000 που ισχύει σήμερα
  • Επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ από την πρώτη κατοικία
  • Κατάργησή πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία
  • Κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων

Προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταφέροντας στο ΣΥΡΙΖΑ το βάρος της απόδειξης των εξαγγελειών του, έκανε ο πρωθυπουργός με την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Με τον τρόπο που είχε δομήσει την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ο ΑΝτώνης ΣΑμαράς επιχείρησε να φέρει τη συζήτηση σε συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα και πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού κράτους, ενώ παράλληλα επέμεινε στις μεταρρυθμίσεις που προάγουν την ανταγωνιστικότητα. Προσπαθώντας να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην «Αχίλλειο πτέρνα του» το κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα, εστίασε σε συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα αναπτυξιακά μέτρα καθώς και σε μεγάλη γκάμα φοροελαφρύνσεων.

Η παρουσίαση του Αντώνη Σαμαρά κινήθηκε στα πρότυπα του Ζαππείου σκιαγραφόντας ένα πλαίσιο και επενδύοντας σε σύγκρουηση με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο επιχείρησε να ταυτίτσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος προσπάθησε να διαμορφώσει τις συνθήκες για νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, ενώ επιχείρησε να σηκώσει ο ίδιος την ευθύνη αλλάζοντας ρητορική και προβάλλοντας το εγώ, αντί του εμείς στα περισσότερα σημεία της ομιλίας του.

Ο Αντώνης ΣΑμαράς κράτησε για την κατακλείδα της ομιλίας του τα σκληρά διλήμματα πάνω στα οποία επιχειρεί να θέσει την εκλγική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τα οποία στοχεύει να επανακτησει χώρο προς το κέντρο και τους νοικοκυραίους που έχουν απομακρυνθεί.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στην παρουσίαση προσδοκιών και προβλέψεων για επενδύσεις καθώς και στην προβολή τους στο ΑΕΠ, προσπαθώντας να δημιουργήσει την αίσθηση ότι η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει.

Παρουσίασε λεπτομερώς τους κλάδους που θα σηκώσουν το φορτίο της ανάπτυξης, σκιαγραφώντας το πλαίσιο στήριξης τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς εστίασε στην προοπτική ελάφρυνσης του Δημοσίου χρέους μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα και την έξοδο από το Μνημόνιο. Επισήμανε παράλληλα τη στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο και τη συμφωνία για την επόμενη ημέρα με τους δανειστές, η οποία περιλαμβάνει και reprofiling του χρέους.

Επιχείρησε να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ επί του σχεδίου διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους υποστηρίζοντας ότι η τροχιά ρήξης που χαράσσει η Κουμουνδούρου θα οδηγήσει σε πισωγύρισμα της οικονομίας.

Ιδιαίτερο βάρος έριξε ο Αντώνης Σαμαράς και στην προαναγγελία φοροελαφρύνσεων με αναπτυξιακή στόχευση. Ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε μείωση το ΕΝΦΙΑ από το 2015 και απόδοση του φόρου απευθείας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών σε ολόκληρη την κλίμακα με προοπτική την υποχώρηση της ανώτατης κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα στο 33% και για τις επιχειρήσεις στο 15%.

Αναφέρθηκε κατ επανάληψη στη ρύθμιση για δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ μόνο μετά την εξόφληση του τιμολογίου, με στόχο την βελτίωση των ταμειακών ροών των επιχειρήσεων.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image