Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με 35,5% – Οκτώ κόμματα στη Βουλή, εκτός η Λαϊκή Ενότητα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με 35,5% – Οκτώ κόμματα στη Βουλή, εκτός η Λαϊκή Ενότητα

Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 35,5%, 7,5% μεγαλύτερο από τη δεύτερη ΝΔ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,5% (145 έδρες) , η ΝΔ 28,19% (75) ,η Χρ. Αυγή 7% (19), η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,42% (17), το ΚΚΕ 5,44% (15), το Ποτάμι 3,97%(10) ,οι ΑΝΕΛ 3,66%(10), η Ένωση Κεντρώων 3,4% (9) και 2,85% η ΛΑ.Ε. (μένει εκτός Βουλής).

Αναλυτικότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Το βάρος μεταφέρεται πλέον στο σχηματισμό κυβέρνησης που όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου θα κινείται προς την κατεύθυνση της συνεργασίας των δύο κομμάτων που έχουν 155 έδρες, 145 ο ΣΥΡΙΖΑ και 10 οι ΑΝΕΛ. Θα ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία, με τον κ. Τσίπρα να παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνεχάρησαν,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ, ο Αυστριακός Καγκελάριος Φάινμαν και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο ,αφού τον συνεχάρη για το αποτέλεσμα του,επεσήμανε ότι είναι μια προοπτική σταθερότητας, και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον εκπροσωπήσει στην ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη θα έχει το μεσημέρι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την οποία ο κ. Μανιτάκης θα ανακοινώσει επίσημα στην Πρόεδρο της Βουλής τα αποτελέσματα των εκλογών

http://www.ert.gr/

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image