Νικόλαος Γ. Πατέλης: Σκέψεις – Απόφαση – Δεσμεύσεις για τις Εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας

Νικόλαος Πατέλης του Γεωργίου

Λογιστής – Φοροτεχνικός, Γενικός Επιχειρηματικός Σύμβουλος , Πραγματογνώμονας

Υποψήφιος στο: Τμήμα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Επιμελητηρίου Καβάλας

Σκέψεις – Απόφαση – Δεσμεύσεις

Καβάλα: 09/11/2017

«Μετά την τιμητική πρόταση του κ. Παύλου Ζησίμου προς το πρόσωπο μου, αποφάσισα μετά από πολλές συζητήσεις και σκέψεις [αναλογιζόμενος την βαρύτητα της ευθύνης που διεκδικώ]  να συμμετέχω, ως υποψήφιος, στην προσπάθεια της παράταξής του για «ανανέωση τώρα» στις εκλογές για νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας στις 10 (στην Θάσο) & 11 – 12 (στην Καβάλα) Δεκεμβρίου και να εκτεθώ ακόμη μια φορά (οι συνθήκες βέβαια του 2017 δεν είναι όπως αυτές του 2006) στην κρίση των Μελών της Επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού, στον οποίο κατοικώ όλη μου την ζωή.

Για την απόφασή μου αυτή αξιολόγησα πως με τα 35 χρόνια Επαγγελματικής εμπειρίας σαν Λογιστής – Φοροτεχνικός και την 18ετή εμπειρία μου στην τιμητική θέση ευθύνης του Προέδρου στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας», με την παράλληλη 14ετή θητεία μου στο Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) αλλά και τις θητείες μου στην Τοπική Διοίκηση του 2ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας και στην Συνέλευση των 200 Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος & με μία θητεία εκλεγμένος στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Ε., θα μπορούσα να βοηθήσω και να συνεισφέρω από το δικό μου μετερίζι στους Επιχειρηματίες του Νομού, ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και συνεπακόλουθα και στον Κλάδο που ανήκω.

Με την καθημερινή μου ενασχόληση, λόγω Επαγγέλματος, με την πολυνομία στα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα και παράλληλα με τη συχνή επαφή μου με ένα μεγάλο μέρος των Επαγγελματιών του Ν. Καβάλας θεωρώ δεδομένο ότι θα μπορούσαμε με τις προτάσεις τόσο τις δίκες μου όσο και όλων των Συναδέλφων Επιχειρηματιών να βρεθούν λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας που σίγουρα τους απασχολούν καθιερώνοντας μια ισχυρή αμφίδρομη επικοινωνία με τα Μέλη προς όφελος της τοπικής οικονομίας ΟΛΟΥ του Νομού Καβάλας και άμεσα των νέων μας.

Επίσης με όλες μου τις δυνάμεις θα ήθελα να συνεισφέρω στην προσπάθεια του επικεφαλής του Συνδυασμού και των συνυποψήφιών μου για το «πάντρεμα» της γνώσης  και της εμπειρίας  με τις καινοτόμες ιδέες για νέα προϊόντα και την εφαρμογή των βέλτιστων μεθόδων προώθησης των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών με τελικό στόχο  την βιώσιμη ανάπτυξη των Επιχειρήσεων και των Επαγγελματιών αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε δίνοντας κίνητρα και τα μέσα για την ενεργό συμμετοχή του κάθε Επαγγελματία στην εξειδίκευση, την επιμόρφωση και την προβολή του Επαγγέλματος και της Επιχείρησης του γιατί δεν αρκεί να προμηθεύεις την «μασημένη τροφή» σε κάποιον αλλά πρέπει να του μάθεις να την βρίσκει μόνος του για να επιβιώσει σε ένα δυσμενές και συνεχώς μεταβαλλόμενο Ελληνικό και Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον.

Η διεκδικούμενη συμμετοχή μου στο νέο Δ.Σ. – ως ίσος μεταξύ ίσων – του Επιμελητηρίου δεν είναι αυτοσκοπός μου [καθώς το λέω και το πιστεύω ότι: ο άνθρωπος δίνει αξία στην θέση και όχι η θέση στον άνθρωπο] αλλά απόδειξη (α) της διάθεσης και (β) της δυνατότητας  προσφοράς που έχω, ως μια μικρή ανταπόδοση, στην τοπική Οικονομία και Κοινωνία που ζω και εργάζομαι μέσα από μια θέση ευθύνης αλλά κυρίως δουλειάς.

Με αδιάκοπη προσπάθεια δύο 10ετιών έχω αποδείξει έμπρακτα, στην  Κοινωνία της Καβάλας και του Νομού, την συνέπεια λόγων και πράξεων μου την οποία θέτω στην κρίση των Επιχειρηματιών του Νομού καθώς είμαι σίγουρος ότι ο κάθε Επιχειρηματίας («μικρός» ή «μεγάλος» ή «μικρομεσαίος») για να επιβιώσει – ειδικά σήμερα – ΠΡΕΠΕΙ και σίγουρα ΕΧΕΙ (ή ΜΠΟΡΕΙ να) δημιουργήσει την δική του γνώμη και άποψη για το ποιος ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να τον «υπηρετήσει» καλύτερα μέσα από τον Επιμελητηριακό θεσμό που ανανεώθηκε.

Η «συνέχεια» ή «η κληρονομιά» δεν αξίζει ποτέ όσο η «συνέπεια» λόγων και πράξεων στο να προταχθεί το «εμείς» αντί του «εγώ».

Γιατί αυτό που πιστεύω ακράδαντα, και λέω σε κάθε ευκαιρία της Κοινωνικής και Συνδικαλιστικής μου δράσης, είναι ότι τίποτε δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται ενώ: «ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας και της ζωής μας» και για αυτό διεκδικώ την στήριξή σας στο να είμαι ενεργό μέλος του νέου οργάνου.

Πιστεύω επίσης ότι σε αυτή την αναγκαία ΚΟΙΝΗ προσπάθεια, μέσα από τον Επιμελητηριακό θεσμό, για την έξοδο από το τέλμα της ύφεσης της Τοπικής και Εθνικής Οικονομίας δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές παρωπίδες ή ιδεοληψίες καθώς τα προβλήματα – αλλά και τα «λουκέτα» – δεν κάνουν διακρίσεις όπως και η ανεργία που μαστίζει, κυρίως, τους μορφωμένους νέους μας και τους στέλνει μετανάστες στο εξωτερικό.

Εύχομαι «καλό και αγαθό αγώνα» σε όλους τους υποψηφίους όλων των Συνδυασμών καθώς τα κοινά προβλήματα είναι πολλά και οι αναπόφευκτες διαφορές στον τρόπο σκέψης αλλά και τις ιδέες για τον τρόπο αντιμετώπισης και επίλυσης τους πρέπει να γίνουν αφορμή για μια γόνιμη συνεργασία μετά τις εκλογές και να αποτελέσουν το πλέγμα των αναγκαίων ενεργειών και πρωτοβουλιών που θα στηρίξει την πορεία του Επιμελητηρίου στα, επίσης δύσκολα, επόμενα χρόνια μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας που ψηφίζεται σήμερα και βάζει νέους, αναγκαίους, αυστηρούς κανόνες ελέγχου και διαφάνειας ενώ ταυτόχρονα δίνει νέες δυνατότητες στα Επιμελητήρια που όμως απαιτούν δουλειά.»

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image