Ολες οι φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Φόρος 30 λεπτών σε εμφιαλωμένο και χύμα κρασί με στόχο 111 εκατ. ευρώ. Σε «κάθε στήλη κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ Α.Ε» το ειδικό τέλος των πέντε λεπτών. Τι αλλάζει στις 100 δόσεις και τα ανείσπρακτα ενοίκια. Τετάρτη στη Βουλή με τροπολογία τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Με διατάξεις για ειδικό τέλος 0,05 ευρώ ανά στήλη κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ Α.Ε αλλά και ειδικό φόρο 0,30 ευρώ για κάθε 750 ml κρασιού, εμφιαλωμένου ή μη, προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση της διπλής δόσης των 10 συν 2 δισ. ευρώ.

Αυτή την ώρα γίνεται αγώνας δρόμου ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί πριν τις 12 τα μεσάνυχτα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επί των φορολογικών διατάξεων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

• Καθιέρωση ειδικού τέλους 5 λεπτών σε κάθε στήλη κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

• Επιβολή ειδικού φόρου 30 λεπτών σε κάθε 750 ml κρασιού, εμφιαλωμένου ή μη με στόχο πρόσθετα έσοδα 111 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» των ισοδύναμων για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

• Ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια, σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης ακινήτου ο οποίος διεκδικεί ανείσπρακτα ενοίκια θα μπορεί να αποφύγει τον έξτρα φόρο (για εισοδήματα τα οποία δεν εισέπραξε) εφόσον έχει προηγηθεί σχετική δικαστική απόφαση σε βάρος του ενοικιαστή (διαταγή πληρωμής, αγωγή σε βάρος του ή άλλα δικαστικά μέτρα). Τη διάταξη αυτή επιδίωξε σθεναρά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

• Αλλαγές στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Προβλέπεται σταδιακή εξάλειψη -σε ορίζοντα έτους- του χρονικού περιθωρίου των 30 ημερών το οποίο ισχύει σήμερα για εξόφληση νέας φορολογικής υποχρέωσης προκειμένου να μην υπάρχει απώλεια της ρύθμισης των εκατό δόσεων. Από αρχές του 2017 η καθυστέρηση πληρωμής έστω και μιας οφειλής κατά μια μέρα θα συνεπάγεται απώλεια της ρύθμισης αλλά για συνολικά χρέη έως 50.000 ευρώ θα δίνεται η δυνατότητα καθυστέρησης χωρίς επιπτώσεις για διάστημα 15 ημερών σε κάθε εξάμηνο.

Παράλληλα, τίθεται ως προϋπόθεση διατήρησης της ρύθμισης των εκατό δόσεων η υπαγωγή των νέων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, προκαταβολικά, πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες, χωρίς παρεμβάσεις επί του παρόντες σε εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

• Βελτιωμένη εκδοχή της διάταξης για την απαλλαγή από τις ποινικές ευθύνες των ελεγκτών της ΓΓΔΕ σε συνδυασμό με περιορισμό της θητείας του νέου επικεφαλής στα δύο χρόνια αντί για πέντε που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις

• Τη δυνατότητα της ΕΛΣΤΑΤ να αντλεί φορολογικά δεδομένα για λόγους στατιστικής.

Όσον αφορά τα νέα τέλη κυκλοφορίας αυτά αναμένεται να κατατεθούν αύριο στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
coronovirus_eges