Πολιτική, παραλογισμός, λογική και στην άκρη το δημοψήφισμα..

Κατ’ αρχάς είμαι κατά των μνημονίων που οδήγησαν ανθρώπους να κλαίνε μέσα στο γραφείο μου και χιλιάδες εργαζόμενους ή επιχειρηματίες στην ανεργία.

Θέλω να καταγράψω με ψυχραιμία την άποψή μου για το δημοψήφισμα της Κυριακής αλλά βρίσκω τυχαία το εξής σημερινό δημοσίευμα σε κάποιο “χαζομπλόκ”. Το διαβάζω και προβληματίζομαι.

Αν και φαίνεται να έχει βγει από ένα “άρρωστο” μυαλό εντούτοις δεν στερείται λογικής συνέχειας. Ανάμεσα στα τόσα λοιπόν παράλογα που ακούσαμε στην Βουλή ή τους προηγούμενους μήνες θα προσθέσω εύκολα και αυτό, άλλωστε το πλάνο εκπνέει σε 26,5 ώρες (τα μεσάνυκτα 30/6)

Λέει λοιπόν το σενάριο επιστημονικής φαντασίας

“Τα μιλήσανε…τα (προ)συμφωνήσανε”! Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΤΡΟΪΚΑΣ βήμα προς βήμα, για το χρονικό ενός προαναγγελθεντος δημοψηφίσματος!…

Ο Τσίπρας δηλώνει στους Εταίρους ότι αυτά τα μέτρα δεν περνούν από την Βουλή και από τον λαό. Έτσι οργανώνουν από κοινού το σκηνικό και ο ΣΥΡΡΙΖΑ αναλαμβάνει την σκηνοθεσία ενώ το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η χθεσινή φράση του Γιάννη Βαρουφάκη (λίγη ώρα πριν ληφθούν αποφάσεις για capital control) ότι μπορεί μέχρι την Τρίτη να υπάρξει συμφωνία και άρα να εισηγηθεί στο λαό το ΝΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλες τις απαντήσεις…

Το σχέδιο πλέον έγινε κατανοητό (;;;;;) στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού!

1. Τρομοκρατούμε τον ελληνικό λαό με ATM, σούπερ μάρκετ κλπ.

2. Παίζουμε σκληρά το ΟΧΙ για να μη χάσουμε τον μανδύα της “αριστεράς”.

3. Οι κακοί θεσμοί μας τιμωρούν προς στιγμή λέγοντας ότι δεν υπάρχει παράταση!

4. Το κλίμα τρομοκρατίας εντός των συνόρων εντείνεται.

5. Οι δανειστές φοβούμενοι δήθεν το επερχόμενο Grexit κάνουν ένα βήμα πίσω και επιτυγχάνεται συμφωνία!

6. Η ελληνική κυβέρνηση καταγράφει “επιτυχία” αφού αποφεύγει την καταστροφική σύγκρουση και βάζει φρένο στο κλίμα τρομοκρατίας.

7. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπα και από το φανατικό ΟΧΙ περνά στο πολυπόθητο-για τον ελληνικό λαό-ΝΑΙ που ανακουφίζει τους πάντες καθώς έτσι αποφεύγεται η “έξοδος” και οι συνέπειες αυτής…

8. Στο δημοψήφισμα καταγράφεται πανηγυρικό ποσοστό ΝΑΙ στη συμφωνία και έτσι νομιμοποιείται το νέο μνημόνιο με υπογραφή αριστερής κυβέρνησης!

9. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται για τη δήθεν διαπραγμάτευση, δεν αποδύεται τον μανδύα της αριστεράς και ο κόσμος ανακουφίζεται!

10. Η ομαλότητα επανέρχεται… Μαζί όμως με το νέο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που θα αποτελειώσουν τη μεσαία τάξη.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image