Πως διαμορφώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ από 1/1/2016 – Ιδού το νομοσχέδιο για τα 13 προαπαιτούμενα.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ιδού το νομοσχέδιο για τα 13 προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ξεκλειδώσει τη δόση του 1 δισ. ευρώ με ρυθμίσεις που αφορούν τα κόκκινα δάνεια αλλά και το μισθολόγιο στο δημόσιο. Στόχος να ψηφιστεί την Τρίτη για να εκταμιευθεί το ποσό την Παρασκευή. Εκτός φορολογικά και ΑΔΜΗΕ.

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση των 13 προαπαιτούμενων με στόχο να ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή. Από το νομοσχέδιο απουσιάζουν οι ρυθμίσεις που αφορούν στη ΓΓΔΕ αλλά και τον ΑΔΜΗΕ.

Με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων και στεγαστικών ενώ εξαιρούνται σε αυτή τη φάση και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με το νομοσχέδιο κυρώνονται οι Συμφωνίες Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των έργων Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης των Αυτοκινητοδρόμων: α) «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη» και β) «Κεντρικής Ελλάδος».

*Δείτε την αιτιολογική έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους στη στήλη συνοδευτικό υλικό και το νομοσχέδιο εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image