Την άλλη εβδομάδα η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις 100 δόσεις – Δεν θα εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ

16:35

12 Νοεμβρίου 2014

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική πύλη για την ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 Αυτό δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, από το βήμα εκδήλωσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ.

Με την ανακοίνωση αυτή της κυρίας Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία αρχικά αναμενόταν να ανοίξει εντός της εβδομάδας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανέφερε ότι η στήριξη των φορολογούμενων που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία είναι βασικός στόχος και έχει υπάρξει σειρά αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ο νέος τρόπος απόδοσης ΦΠΑ, όπου περίπου 2.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί μέσα σε ένα μήνα στο συγκεκριμένο καθεστώς, αλλά και η επιστροφή ΦΠΑ για επιχειρήσεις εξαγωγικές ή χαμηλού ρίσκου.

Αναφέρθηκε επίσης στην εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η φορολογική συμμόρφωση.

Την ίδια ώρα, πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διαψεύδουν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες για εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την εξαίρεση των βεβαιωμένων οφειλών έως την 1η Οκτωβρίου, είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι, όπως είναι για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η έκδοση εγκυκλίου δεν μπορεί να επιφέρει δυσμενέστερο καθεστώς για τους φορολογουμένους, από αυτό που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

Σημειώνεται ότι, με τις υφιστάμενες διατάξεις της ρύθμισης, μπορούν να ενταχθούν σε αυτή όλες οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 1η Οκτωβρίου 2014, ακόμη και αν δεν έχουν λήξει.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση ο ΕΝΦΙΑ (ληγμένες και άληκτες δόσεις), αλλά και ο φόρος εισοδήματος.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
coronovirus_eges