Τι θα ισχύει για ανασφάλιστους επαγγελματίες και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους επαγγελματίες, συνταξιοδοτικές διευκολύνσεις και αποποινικοποίηση των οφειλών στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης , όπως ανέφερε ο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, κατά τις συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν θέματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κυρίως, η αναζήτηση ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς η ελεύθερη επιλογή κατώτερων ασφαλιστικών κλάσεων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα θα δοθεί πλήρης υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, και θα διευκολυνθεί η συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολούμενων και τους ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, ηλικιακές και άλλες, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεσμεύτηκε τέλος ότι θα βελτιωθεί η διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, της επιλογής έως και δύο ασφαλιστικών κλάσεων.
“Ζήτησα να μου φέρουν δύο οικονομικά σενάρια εναλλακτικά, να μου πουν πόσο προβλέπεται να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, για να πάμε σε τρεις ή και τέσσερις κλάσεις χαμηλότερα, αντί για δύο που είναι σήμερα”, είπε ο κ. Στρατούλης. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είπε ότι εξετάζονται βελτιώσεις αλλά τόνισε ότι “οι ενδιαφερόμενοι, για να ενταχθούν στις βελτιωμένες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο”.
Αναφερόμενος, τέλος, στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε, ότι “η κυβέρνηση δεν δέχεται τίποτα το οποίο να παρατείνει τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές “και ότι συνιστούν “απαράβατες “κόκκινες γραμμές” τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τα μισθολογικά και οι ιδιωτικοποιήσεις”.

Πηγή:www.news.gr

Παρόμοια Άρθρα

coronovirus_eges
No Image