Τσίπρας: Δύσκολη η συμφωνία αλλά το Grexit είναι παρελθόν – αποτρέψαμε πράγματα.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Δύσκολη η συμφωνία αλλά το Grexit είναι παρελθόν – αποτρέψαμε πράγματα

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

Δώσαμε μια σκληρή μάχη 6 μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρές αποφάσεις. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να αποτρέψουμε την υλοποίηση ακραίων επιδιώξεων των πιο συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη.

Αποτρέψαμε σχέδιο για μεταφορά περιουσίας σε ταμείο δημοσίου, αποτρέψαμε σχέδιο για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται και καταφέραμε να κερδίσουμε αναδιάρθρωση χρέους και μια βέβαιη χρηματοδότηση.

Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο, έχουμε αφήσει όμως μια σημαντική παρακαταθήκη.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία.

Η απόφαση κρατάει την Ελλαδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικές ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης, νωρίτερα όμως γνωρίζαμε από πριν ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις έχω όμως την εντύπωση  ότι η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το αναπτυξιακό πακέτο και η αναδιάρθρωση του χρέους θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το Grexit είναι παρελθόν ταυτόχρονα πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει την προσπάθεια δώσαμε την μάχη μέχρι τέλους, έξι μήνες διαπραγματευόμαστε σκληρά τέλος θέλω να δώσω μια υπόσχεση: όσα σκληρά παλεύαμε έξω στην Ευρώπη, τόσο σκληρά πρέπει να παλέψουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός. Επίθεση στην ολιγαρχία αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει από αύριο

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image