Αυξάνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, πληθαίνουν τα μπλόκα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων, ενώ την ίδια στιγμή οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.  Αυτή τη στιγμή έχουν στηθεί δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα με τους αγρότες να αποφασίζουν τις επόμενες μέρες αν θα προχωρήσουν σε μαζικά κλεισίματα δρόμων που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μεταφορές.

Θέση στον κόμβο Νίκαιας στα Τέμπη πήραν από το μεσημέρι της Τετάρτης οι αγρότες καθώς από το μεσημέρι βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού. Η παρουσία των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας είναι ενδεικτική της πρόθεσής τους να ανεβάσουν τον πήχη των κινητοποιήσεων και ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για τη συνέχεια των δράσεων.Εκατοντάδες τρακτέρ από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα βρίσκονται στον κόμβο μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

agrotes

 

Πάνω από 700 τρακτέρ στα Τέμπη

Πάνω από 700 τρακτέρ βρίσκονται από την Τρίτη  στα Τέμπη όπου σήμερα αναμένεται να ενισχυθεί το μπλόκο και με άλλους αγρότες με στόχο τα 1550 τρακτέρ.Τα τρακτέρ θα μείνουν στα Τέμπη μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου.

Οι αγρότες που βρίσκονται στα Τέμπη απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους αγρότες, για συνεννόηση το Σάββατο στην Κοιλάδα προκειμένου να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι αγρότες στοχεύουν να στήσουν και μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας.

map agrotes23

 Έβρος

Στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου παρατάσσουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται για απόφαση που πάρθηκε απόψε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Φέρες, προκειμένου να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Έτσι λοιπόν, από την Πέμπτη το πρωϊ ο κόμβος του Αρδανίου θα είναι κατελημμένος από τα τρακτέρ των αγροτών, ενώ στη 13.00 το μεσημέρι και για μία ώρα θα κλείσουν συμβολικά την Εγνατία Οδό.

Ξάνθη-Καβάλα

Οι αγρότες στην Ξάνθη θα κλείνουν τη γέφυρα του Νέστου στην Παλιά Εθνική Οδό κατά διαστήματα και όχι συνεχόμενα. Όπως ανέφεραν αγροτοσυνδικαλσιτές θα  επιχειρηθεί να βγει κάποιο πρόγραμμα ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη ενώ θα αποφεύγεται ο αποκλεισμός τις πρωινές ώρες για να διευκολύνεται η μεταφορά εμπορευμάτων. Εξαιρούνται ασθενοφόρα και οχήματα έκτακτης ανάγκης

Στον Κόμβο της Χρυσούπολης, αντίστοιχα, οι αγρότες της Καβάλας φαίνεται πως προγραμματίζουν μόνιμο αποκλεισμό, άρα στις περιπτώσεις που θα είναι κλειστή η παλιά γέφυρα του Νέστου, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση από και προς την Ξάνθη παρά μόνο από την ορεινή περιοχή μέσω Ζαρκαδιάς ή μέσω Δράμας.

Ημαθία

Το μπλόκο της Κουλούρας στον Νομό Ημαθίας στήνεται στην Εγνατία Οδό και ήδη αριθμεί περισσότερα από 350 τρακτέρ. Την Παρασκευή θα γίνει «κατάληψη του οδοστρώματος».

Στο μπλόκο της Κουλούρας συγκεντρώνονται άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από Βελβεντό Κοζάνης, Καστοριά, Νάουσα, Γρεβενά και από την Πιερία και την Πέλλα.

Δράμα

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς στον κόμβο  Κοκκινογείων,θα προχωρήσουν οι αγρότες με τους συνδικαλιστές του χώρου στο νομό να επιμένουν πως δε θα αποχωρήσουν αν οι κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που αριθμεί περισσότερα από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προχώρησε σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

 Ήπειρος

Δυναμικές κινητοποιήσεις, στην Πρέβεζα, προαναγγέλλει με σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Συγκεκριμένα  την Πέμπτη το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν κτηνοτρόφοι και αλιείς.

Στην Άρτα, οι κτηνοτρόφοι, που έστησαν χθες το μεσημέρι μπλόκο στο Κομπότι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο, ενώ οργανώνονται για να μεταβούν στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το Σάββατο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ‘Αρτας διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση με τα τρακτέρ στο κέντρο των Ιωαννίνων, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, αποφάσισαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου, ενώ μέσα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν συνάντηση για να αποφασίσουν τη μορφή διαμαρτυρίας τους στα Ιωαννινα.

Πελοπόννησος

Μπλόκα έχουν ήδη οργανωθεί στην Κορινθία και την Λακωνία. Παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου Αργολίδας και του Βλαχιώτη Λακωνίας οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Στη Λακωνία έχει ξεκινήσει η μετακίνηση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Μάνης προς την περιοχή της Λίμνης, λίγο έξω από το χωριό Αιγιές, προκειμένου να στήσουν δεύτερο μπλόκο, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου.

Στο Ζευγολατιό την Πέμπτη από τις 10:00, οι αγρότες θα δημιουργήσουν μπλόκο πλησίον του νέου εμπορικού κέντρου Κορίνθου, στην παλιά Σωληνουργία, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Στερέα Ελλάδα

Στην Αιτωλοακαρνανία από το πρωί της Τετάρτης αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην περιοχή Ερμίτσα στην εθνική οδό ενώ σε πολλά χωριά όπως η Κατοχή,το Νεοχώρι,τα Καλύβια,ο Γαλατάς έχουν γεμίσει τις πλατείες με αγροτικά μηχανήματα.

 Κλειστή η Εγνατία Οδός

Στις Σέρρες, με τη φράση «από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων επ’ αόριστον», ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσε το σύνθημα στους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχηματίζουν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέλθουν στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές. Ανοιχτή θα παραμείνει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, οπότε για να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία συστήνεται στους οδηγούς να κατευθύνονται προς τα εκεί, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
coronovirus_eges
No Image