ΓΕΩΡΓΟΙ – Διαδικασία ενστάσεων για αναθεώρηση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικασία ενστάσεων για αναθεώρηση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους άμεσων ενισχύσεων ότι έπειτα από την έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015.

Καλούνται όλοι όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη, διαφορές ή νέα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οριστικών δικαιωμάτων, να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για διόρθωση της πράξης.

Να σημειωθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται ένας ημερολογιακός μήνας από τη δημοσίευση της εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήτοι η 18η Ιανουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν αναθεώρηση για τις εξής περιπτώσεις:

1. Τροποποίηση και επικαιροποίηση στα ατομικά στοιχεία του δικαιούχου.

2. Αλλαγή του υπολογισμού της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω δικαίωσης ένστασης ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15η Μαΐου 2014.

3. Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργός.

4. Διαπίστωση ασυμφωνίας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια. Δηλαδή όταν οι εκτάσεις τους έχουν ενταχθεί σε περιφέρεια με χαρακτηρισμό διαφορετικό από τη χρήση του 2013. Για παράδειγμα αν ένα αγροτεμάχιο δενδρώνα έχει ενταχθεί στην περιφέρεια βοσκοτόπων, ενώ το 2013 ήταν δενδρώνας, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτημα αναθεώρησης.

Αναλυτικότερα η διαδικασία και οι λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος αναθεώρησης της ατομικής πράξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ με σχετικές εγκυκλίους. (σχετικοί σύνδεσμοι εδώ καθώς και http://www.opekepe.gr/eae_nea_kap.asp)

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις αναθεώρησης εντός της προθεσμίας, καθώς δεν θα υπάρξει περιθώριο άλλης τροποποίησης για τα δικαιώματα που κατανεμήθηκαν και τα οποία θα τους συνοδεύουν μέχρι το 2020.

Παρόμοια Άρθρα

No Image
No Image
No Image